Over

BlomEducatie

BlomEducatie is opgericht door Ria Blom. BlomEducatie houdt zich bezig met educatie op allerlei gebied.

In oktober 2023 is een onderzoek naar de geschiedenis van de dorpen Drouwenerveen en Buinen afgerond. Jantien Martens, geboren in Drouwenerveen in 1843 en gestorven in Buinen in 1944, is de hoofdpersoon en tegelijkertijd de grote onbekende in dit onderzoek. Het resultaat is een boek: De Onzichtbare Eik, Honderd jaar tussen boeren en buren 1843-1944. Het boek is te koop vanaf eind november 2023.

Ria Blom

Drs. Ria Blom (Gieterveen, 1968) is afgestudeerd in de Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

Contact

Reacties en suggesties zijn welkom: info@BlomEducatie.nl .

Op de foto links de boerderij  in Buinen waar Jantien Martens van 1863 tot en met 1944 gewoond heeft.

2 Comments Add yours

 1. Paul Feelders says:

  Wat een prachtige site! Ik hoop dat je veel reacties en ook veel nieuwe gegevens zult ontvangen.

 2. Berend Jan Bril says:

  Beste Ria,
  Ik ben een achterkleinzoon van ootien Martens. Mijn moeder, Jantien Huiting, was de oudste dochter van Roelfien Warringa en de oudere zus van de door u geïnterviewde Grietje Huiting.
  Ik heb een aantal stukken met veel interesse gelezen ook omdat ik sommige van de familieleden heb gekend zoals Aorend de Vries (de kassier) en Hermannes Gerrits en zijn vrouw die in Rolde woonden. De reden dat ik u schrijf is dat ik in het bezit ben van een zgn brei-schee die gemaakt is door Egbert Warringa voor zijn vrouw en helemaal versiert met houtsnijwerk. Uiteraard heb ik ootien niet gekend, ik ben geboren in 1945, maar via mijn moeder wel een aantal verhalen gehoord.
  Tenslotte wil ik u nog melden dat tante Grietje vorig jaar op 92 jarige leeftijd is overleden. Een sterk geslacht: ootien 100 jaar; Oma Roelfien Warringa werd 91 jaar en haar 3 kinderen allen boven de 90: oom Harm 99; mijn moeder Jantien 95 en zoals gemeld tante Grietje 92.
  Ik zal u een deze dagen een foto van de brei-schee toesturen.

  m vr gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *